Ashlee Simpson drasztikus változása (via:/www.fashionpolizei.com)

Ombre haj

Azt mondják egy nő akkor változtat a frizuráján, mikor az életében is változás történik, legfőképp, ha egy szakításon van túl. Nálam most nincsen semmilyen aktuális fordulat. Egyszerűen csak úgy érzem, lehet megint itt az ideje valami újnak.


Az elmúlt tíz évben voltak drasztikus váltásaim, a piros színű hajtól elkezdve a fehér-fekete kombináción át a sötétebb szőkéig sokféle árnyalat megfordult a hajamon, jobb is elfelejteni a múltat.  Most határozottan valamilyen kisebb mértékű átalakulásra gondoltam. Így csoportosulnak a gondolataim néhány hete az ombre haj köré.

A blogon már olvashattatok korábban az ombre körmökről. Ejtsünk most néhány szót erről a hajstílusról. A módszer lényege, hogy több különböző árnyalatban pompáznak a hajtincsek. Ezek a színek egymással mégis harmonizálnak, fokozatosan történik a kivilágosítás. A hajtő a legsötétebb, és a hajvégek felé érve egyre világosodik a szín.  Nagyon fontos, hogy az átmenetek nem drasztikus váltások, hanem finomak lágyak szinte észrevétlenek. Ennek hátterében a különleges satírozási technika áll. Az inetreneten találtok videókat, melyek segítenek az elkészítésében, de én azt tanácsolom, inkább mindenki forduljon szakemberhez.

Sokan igénytelennek tartják az ombre stílust, mert olyan, mintha valakinek már több hónapos lenövése lenne. Nekem az eredeti hajszínem 6-os, ami egy világosabb barna, vagy egyes skálák szerint sötétebb szőke. Évekig a natúr hajamban voltak szőke melír tincsek, sok, nagyon sok. Többek között azért is szerettem ezt a módszert, mert ugyanúgy szőke színben pompáztam, de csak 3 havonta jártam fodrászhoz, sőt volt, mikor ennél is több idő telt el két festés között. Amikor már nagyobb lenövése volt a hajamnak, akkor tetszett igazán. Számomra ez plussz egy érv az ombre mellett.

A sztárok körében is közkedvelt lett az ombre haj, íme egy kis válogatás belőlük. Ki találja meg benne az elrettentő példát?

 

Nektek sikerült megbarátkozni az ombre hajstílussal? És szerintetek kinek áll a legjobban?

 

5 Hozzászólás

 1. Edit

  Szia! Szerintem az ombre stílus lehet szép, és lehet igénytelen. Valójában nekem az a színösszeállítás tetszik a legjobban, amikor nincs akkora kontraszt a két szín között. Vagy ha már van, akkor legyen nem természetes szín az alján (pl.: lila, kék), de ehhez olyan életvitel kell, ami lehetővé is teszi ezt. Az árnyalatbeli eltérés viszont nemhogy nem olyan, mintha lenövés lenne, hanem éppen kiemelheti a két szín szépségét. Szóval lehet előnyös. De pl.: szőke és sötétbarna összeállítás kimondottan csúnya. Hogy példát mondjak: Lily Aldridge, Drew Barrymore, és a postod elején szereplő vörös haj kimondottan szépek. Ciara, Ashlee, SJP haja nekem kimondottan a “hogyan ne” kategória.

  • Klaudia

   Ezért kell gondosan megválasztani a két, vagy több árnyalatot, és finom átmenettel dolgozni,nem könnyű feladat.
   Az általad is említett élénk színes variációt valóban tudni kell viselni, és akkor nagyon izgalmas.

 2. Edit

  Ide írom, mert bár tudom, hogy korábban volt külön cikk is erről, de így gyorsabb, és ez is “ombre” téma. Szóval a korábbi cikketek hatására tegnap este vadul nekiestem a körmeimnek és kipróbáltam az ombre körömfestést. Azt hittem, nekem nem fog ez menni, de olyan jól sikerült, hogy az fantasztikus! Köszönöm a tippet, mert azóta is gondolatban a körömlakkjaimat párosítgatom szín szerint, és már azon is gondolkoztam, hogy egyenesen három színt is vegyítek! Szóval, szuper! Köszi:)

 3. Nem rossz ez az ombre, csak ez is 1 év után ugyanúgy kifog menni a divatból, nem elég maradandó, és túlhypolják. Szerintem.

Trackbacks for this post

 1. Ombre hajfestés házilag? Igen! | Vitrin Blog

Szólj hozzá!